Twee jaar cel voor wisseltruc met Rolex

© iStock
Redactie KW

Een 50-jarige Albanees is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een reeks diefstallen. Met behulp van een wisseltruc maakte I.T. bijvoorbeeld een Rolex buit in Knokke-Heist. De beklaagde gebruikte een valse Italiaanse identiteit, maar viel bij de onderzoeksrechter door de mand.

De feiten speelden zich op zaterdag 2 februari omstreeks 17.30 uur af bij een juwelier in Knokke. De verdachte maakte van een moment van onoplettendheid gebruik om een vals exemplaar op de plaats van een echte Rolex ter waarde van 31.000 euro te leggen. Dankzij intensief speurwerk kreeg de politie snel een mogelijke verdachte in het vizier. De man werd diezelfde avond zelfs al ingerekend in het station van Brugge. De gestolen Rolex kon nog gerecupereerd worden.

De verdachte – naar eigen zeggen de Italiaan Mario F. – werd bij zijn verhoor bijgestaan door een Franse tolk, maar kreeg van de onderzoeksrechter toch enkele vragen in het Italiaans voorgeschoteld. Niet alleen zijn gebrekkig Italiaans heeft hem toen verraden, want de man beweerde afkomstig te zijn uit het verzonnen plaatsje ‘Ravioli’. Uiteindelijk gaf hij ook toe dat hij gelogen had over zijn identiteit.

In totaal moest I.T. zich verantwoorden voor vijf diefstallen en twee pogingen. In winkels van Telenet maakte hij bijvoorbeeld ook twee iPhones buit. Ook toen ging hij op een slinkse manier tewerk door andere iPhoneverpakkingen in de plaats te leggen. In die doosjes stak geen smartphone, maar een stuk aardappel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier