Twee jaar cel voor vechtpartij waarbij Pool schedelbreuk opliep

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 26-jarige man van Poolse afkomst heeft twee jaar cel gekregen, de helft met uitstel, voor een zwaar gevecht aan café The Possé in Oostduinkerke. Een landgenoot liep daar een schedelbreuk op.

De feiten dateren al van 16 juli 2017 en in totaal moesten zich drie mannen verantwoorden. Het gaat om twee afzonderlijke vechtpartijen die na elkaar ontstonden. Een eerste incident ontstond toen B.B. (24) zich vervelend gedroeg en twee Poolse vrienden en hun vriendin lastig viel. Hij trok het meisje aan de haren, deelde een klap uit maar moest vervolgens zelf slagen incasseren van L.B. (26) en M.Z. (25). Een vriend van de 24-jarige riep daarop versterking op in het café waarop een tweede grotere vechtpartij ontstond. Dat liep slecht af voor de 33-jarige T.H., ook een man van Poolse afkomst. “Bij die tweede vechtpartij werden zware slagen uitgedeeld en opeens viel T.H. op de grond”, sprak de procureur. “De man viel met zijn hoofd op de boordsteen van de tramhalte en liep een schedelbreuk op. Hij belandde in coma en is nog steeds niet hersteld. Het is lange tijd onduidelijk geweest, ook door de vele verklaringen die deels tegenstrijdig waren of afgelegd zijn onder invloed van alcohol, maar het is duidelijk dat L.B. hiervoor verantwoordelijk is. Die man is bokser en weet hoe je iemand zwaar moet treffen.”

Nooit meer hersteld

De rechter vond het niet bewezen dat L.B. de fatale vuistslag of duw uitdeelde. “Wie exact sloeg is niet duidelijk”, motiveerde hij. “Maar hij is minstens mededader want bevond zich in het groepje dat de man aanviel én hij deelde nog een trap uit toen het slachtoffer op de grond lag.” Daarvoor kreeg L.B. dus twee jaar cel, de helft met uitstel, en 1.600 euro boete. De twee andere vechtersbazen kregen vier maanden cel en 400 euro boete. Het parket heeft lange tijd gewacht op slachtoffer T.H. maar die verhuisde na de feiten terug naar Polen en stelde zich geen burgerlijke partij. De man zou nooit meer hersteld zijn.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier