Twee jaar cel voor stelende poetsvrouw

© iStock
Redactie KW

Een 50-jarige Bruggelinge heeft twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een hele resem diefstallen op plaatsen waar zij als poetsvrouw aan de slag was.

In mei 2017 kreeg Maud V. al eens een jaar celstraf voor diefstal, maar dat maakte duidelijk weinig indruk want precies een jaar later werd ze in Bloemenhal in Brugge betrapt op diefstal van vier planten.

In de daarop volgende maanden pleegde de vrouw in Brugge ettelijke diefstallen op plaatsen waar zij als poetsvrouw aan de slag was. Bij ADMB graaide ze 500 euro mee en bij datacenter Kamodata ging ze aan de haal met drie laptops.

Voorwaardelijk vrij

In de breakruimte van het medisch labo Nuytinck pikte ze 50 euro uit een portefeuille en bij B&B Kind of OJ maakte ze 500 euro buit. Bij een gezin stal ze elektronische maatijdcheques waarmee zij voor 675 euro ging winkelen bij Delhaize in Sint-Kruis.

Op 21 februari vorig jaar vloog V. vijf dagen achter de tralies. Ze kwam voorwaardelijk vrij maar ging vrolijk verder met stelen. Ze ging aan de slag bij bakkerij Defruyt in Brugge waar ze naast 2.850 euro ook een fles gin, twee flessen wijn en drie boterkoeken ontvreemdde.

“Deze vrouw is een onverbeterlijke recidiviste”, stelde de rechter. “Telkens belooft zij om geen feiten meer te plegen, maar begaat toch nieuwe diefstallen.” Drie burgerlijke partijen kregen in totaal 3.600 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier