Twee jaar cel voor overvaller die overmeesterd werd door militair in Oostendse dagbladhandel

Redactie KW

Een piepjonge Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen, waarvan zes maanden met uitstel, voor een mislukte overval op een dagbladhandel. Tijdens de feiten stootte de jongeman op een beroepsmilitair, die hem overmeesterde en gekneveld overhandigde aan de politie.

Met een bivakmuts over zijn hoofd en gewapend met een mes stapte Aaron C. (20) op 12 oktober vorig jaar dagbladhandel Nancy & Co langs de Gistelsteenweg in Oostende binnen. De jongeman was uit op cash geld en hoopte er de uitbaatster aan te treffen. Maar tot zijn verbazing zag C. een potige kerel – de partner van de uitbaatster – achter de toonbank opdoemen.

C. zwaaide vertwijfeld met zijn mes en eiste de inhoud van de kassa. Maar het slachtoffer, die op dat moment nog actief was als beroepsmilitair, hield het hoofd koel en haalde een alarmpistool boven. Hij richtte het wapen op C., die meteen zijn mes liet vallen en zijn handen omhoog stak.

De militair nam de onfortuinlijke overvaller in een houdgreep, knevelde hem met spanbandjes aan handen en voeten en legde hem voor de winkel klaar voor de politie. C. kwam na twee maanden vrij onder voorwaarden, maar belandde niet veel later opnieuw in de cel omdat hij in Gent betrapt werd met xtc en cocaïne. “Door zijn drugsverslaving kampte hij met financiële problemen”, pleitte zijn advocaat. “Maar nu wil hij zich herpakken. Dit is geen doorwinterde crimineel.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier