Twee jaar cel voor Oostendenaar wegens poging tot doodslag

Stockfoto © gf
Redactie KW

Een 25-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor poging doodslag. Tijdens een drugsdeal ging hij de dealer te lijf met een mes.

Op 9 juni kregen S.N. en het slachtoffer het aan de stok aan het station in Oostende. Ter hoogte van de trappen van Hotel Terminus haalde S.N. met een mes meerdere keren uit naar de buik en het gezicht van zijn rivaal. Het slachtoffer kon de aanval grotendeels afweren, maar raakte wel gewond aan de linkerslaap.

Het slachtoffer beweerde dat hij S.N. toevallig tegen het lijf was gelopen en dat die hem plots met het mes had aangevallen in een poging zijn gsm te stelen. S.N. van zijn kant stelde dat hij met het slachtoffer had afgesproken om drugs van hem te kopen. “Maar omdat mijn cliënt onvoldoende geld bij zich had, werd de dealer agressief”, stelde de advocate van S.N. “Hij haalde dat mes boven om hem af te schrikken. In de schermutseling heeft hij hem verwond, maar hij ontkent met klem dat hij het slachtoffer probeerde te doden.”

De rechter zag dit donderdag evenwel anders. “Het aantal steekbewegingen bewijst het oogmerk om te doden”, oordeelde hij. Voor poging tot diefstal van de gsm werd S.N. vrijgesproken. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij, maar omdat zijn letsels voortvloeiden uit een illegale drugsdeal kreeg hij van de rechter geen schadevergoeding toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier