Twee jaar cel voor lid van Raw13 voor geweld en reeks diefstallen

De Brugse strafrechter heeft Tibo M. (24) tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor slagen en verwondingen en een reeks diefstallen. Het lid van de beruchte rappersbende Raw13 stapelde de afgelopen jaren de veroordelingen op.


Deze keer moest Tibo M. zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor negen diefstallen in de zomer van 2013 in supermarkten in Middelkerke en Oostende. Telkens ging hij met drank of eten aan de haal. In mei 2014 kreeg hij het samen met zijn broer aan de stok met vier controleurs van De Lijn. In Oostende werd het duo uit de tram gezet, waar Tibo M. zijn woede koelde op een andere controleur. Het slachtoffer was hierdoor twintig dagen werkonbekwaam.

Ook voor een andere kamer van de Brugse correctionele rechtbank hangt M. nog een strenge straf boven het hoofd. In een zaak van gewelddadige straatovervallen in Oostende vorderde het parket een effectieve celstraf van 30 maanden. Het vonnis werd maandag uitgesteld naar de zitting van 27 april.

Begin februari moest Tibo M. getuigen op het assisenproces tegen vier andere leden van de hiphopgroep Raw13. De beschuldigden kregen uiteindelijk straffen van 12 tot 30 jaar opsluiting voor moord en dubbele moordpoging in de zomer van 2011 in Torhout.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.