Twee jaar cel voor inbrekers die onder meer pluchen knuffels stalen in Brugse woning

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie Chilenen hebben in de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een inbraak in Sint-Michiels. Op 4 april snelde de politie naar de Rijselstraat in Brugge.

Buurtbewoners hadden melding gemaakt van een verdachte wagen met Nederlandse nummerplaat. De politie hield de wagen met daarin de drie Chilenen staande. Even later werd ook nog een minderjarige landgenoot in de buurt opgepakt. In de wagen, die gestolen bleek, trof de politie kledij, juwelen en schroevendraaiers aan.

Terwijl de politie de wagen doorzocht kwam een buurtbewoonster uit de Pierssensdreef melden dat er zopas in haar woning was ingebroken. Naast twee laptops, een tablet en een koffertje met juwelen hadden de daders ook drie pluchen knuffelberen meegenomen. Een deel van die buit werd in de buurt teruggevonden.

De mannen verklaarden dat hun groep eigenlijk uit vijftien inbrekers bestond die speciaal naar België waren afgezakt om in kleine groepjes in verschillende steden toe te slaan. De drie kwamen niet opdagen voor hun proces. A

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier