Twee jaar cel voor gewelddadige overval op 82-jarige vrouw in Knokke-Heist

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee mannen zijn in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan een gewelddadige overval op een bejaarde vrouw in Knokke-Heist. Ze kregen maandagochtend allebei twee jaar effectieve celstraf. Op 8 juli vorig jaar maakte het 82-jarige slachtoffer een avondwandeling met haar hondje.

In de Dumortierlaan vroeg een jongeman haar waar hij de metro kon nemen. De vrouw vertrouwde het niet – er is namelijk geen metro in Knokke-Heist – en keerde terug naar haar appartement waar ze in de inkomhal in een wurggreep werd genomen door Yousef W. De vrouw schreeuwde het uit en beet in de hand van de 26-jarige Algerijn, die haar twee gouden halskettingen wegrukte.

W. verborg zich in de struiken waar hij even later werd ingerekend. In de buurt werd ook een 39-jarige Marokkaan gearresteerd, die volgens ooggetuigen klaar zat in een vluchtauto. Abderrahim N. ontkende zijn betrokkenheid en bleef erbij dat hij samen met W. vanuit Rijsel naar Knokke was gekomen om te zonnebaden op het strand. Maar de rechter geloofde geen snars van die uitleg.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier