Twee jaar cel voor Frans koppel voor reeks inbraken

© iStock
Redactie KW

Een koppel uit Noord-Frankrijk dat op 14 augustus 2019 in Izegem op heterdaad betrapt kon worden bij een inbraak in Izegem, is door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot elk twee jaar effectieve celstraf voor een reeks van 14 inbraken. Niet alleen in Izegem maar ook in Ardooie en Waregem.

Op 14 augustus 2019 konden Wissem O. en Rabah M. op heterdaad betrapt worden in de Kokelarestraat in Izegem. Zoals steeds belde Rabah M. met haar zoontje van 7 jaar aan de deurbel van een woning. Toen er niemand de deur opende, was dat voor Wissem O. het sein om binnen te breken en er met multimedia en geld vandoor te gaan. Telkens waren ze met hun Peugeot 307 op pad. Dat voertuig is door de rechter verbeurd verklaard. Iemand in de buurt merkte het verdacht gedrag op en verwittigde de politie. “De hele woning lag vol glas”, aldus slachtoffer Rudy Segers uit Izegem. “Alle kasten stonden open, alles was uitgegooid, zelfs de as van mijn overleden moeder lag op de grond. Daders houden geen rekening met de emotionele schade.”

Rabah M. ontkende haar betrokkenheid. Volgens haar speelde ze geen rol bij de inbraken van haar echtgenoot. Daar had de rechter een andere mening over. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.