Op 27 december 2019 hadden K.V. (26) en B.V. (19) uit Oudenburg en J.D. (27) uit Oostende met een dealer afgesproken in Oudenburg. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer zijn gsm, 90 euro en een kleine hoeveelheid cannabis afgeven. De jongeman liep bij de feiten een hoofdwonde op. Achteraf bleek dat de beklaagden een kapot alarmpistool gebruikt hadden.

K.V. had volgens zijn advocaat eigenlijk geen echte reden om deel te nemen aan de ripdeal. Hij zat in een moeilijke periode en liet zich op sleeptouw nemen. "Het wordt tijd dat ik mijn leven in handen neem en dat ga ik zeker doen", zei hij op de zitting. Ook de advocaat van J.D. drong met succes aan op probatievoorwaarden. De Oostendenaar wilde naar eigen zeggen gewoon zijn 90 euro terugkrijgen van de dealer. Volgens de verdediging zette het slachtoffer onmiddellijk na de feiten al een strafexpeditie tegen de beklaagden op touw.

(Belga)

Op 27 december 2019 hadden K.V. (26) en B.V. (19) uit Oudenburg en J.D. (27) uit Oostende met een dealer afgesproken in Oudenburg. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer zijn gsm, 90 euro en een kleine hoeveelheid cannabis afgeven. De jongeman liep bij de feiten een hoofdwonde op. Achteraf bleek dat de beklaagden een kapot alarmpistool gebruikt hadden. K.V. had volgens zijn advocaat eigenlijk geen echte reden om deel te nemen aan de ripdeal. Hij zat in een moeilijke periode en liet zich op sleeptouw nemen. "Het wordt tijd dat ik mijn leven in handen neem en dat ga ik zeker doen", zei hij op de zitting. Ook de advocaat van J.D. drong met succes aan op probatievoorwaarden. De Oostendenaar wilde naar eigen zeggen gewoon zijn 90 euro terugkrijgen van de dealer. Volgens de verdediging zette het slachtoffer onmiddellijk na de feiten al een strafexpeditie tegen de beklaagden op touw.(Belga)