Op 31 augustus 2019 werd de beklaagde op heterdaad betrapt bij het stelen van een flesje parfum in de Inno. In september zou hij dan weer twee keer geprobeerd hebben om in te breken bij een vastgoedmakelaar. Bij een inbraak in een café werden in de nacht van 14 op 15 oktober dan weer 40 flessen sterke drank en 30 flessen cava buitgemaakt. De vingerafdrukken van A.K. werden op een glas met het drinkgeld en op een fles wijn teruggevonden.

Naar aanleiding van die feiten zat de beklaagde een kleine twee maanden in voorhechtenis, maar op 14 maart werd hij ondanks zijn uitgebreid strafregister vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Op 14 juni liep hij echter weer tegen de lamp, deze keer bij twee inbraken in een ondergrondse parkeergarage. Uit een voertuig maakte hij toen een iPod en 50 euro buit. K. bleek bij zijn arrestatie ook in het bezit van een vouwmes en kleine hoeveelheden heroïne en cannabis. Sindsdien zit hij opnieuw in de cel.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor de feiten in het immokantoor, hoewel hij in de buurt werd aangetroffen. "Dat was 100 meter van de Langestraat, waar hij bijna elke dag op café zat", pleitte meester Vincent Christiaens. Ook met de diefstal in het café heeft K. naar eigen zeggen niets te maken. Hij zou er wel iets gedronken hebben met een bevriende ober. Voor de andere feiten vroeg de verdediging om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Op die manier zou de Tsjetsjeense Oostendenaar aan zijn drankprobleem kunnen werken.

De rechter doet uitspraak op 5 oktober.

(Belga)

Op 31 augustus 2019 werd de beklaagde op heterdaad betrapt bij het stelen van een flesje parfum in de Inno. In september zou hij dan weer twee keer geprobeerd hebben om in te breken bij een vastgoedmakelaar. Bij een inbraak in een café werden in de nacht van 14 op 15 oktober dan weer 40 flessen sterke drank en 30 flessen cava buitgemaakt. De vingerafdrukken van A.K. werden op een glas met het drinkgeld en op een fles wijn teruggevonden. Naar aanleiding van die feiten zat de beklaagde een kleine twee maanden in voorhechtenis, maar op 14 maart werd hij ondanks zijn uitgebreid strafregister vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Op 14 juni liep hij echter weer tegen de lamp, deze keer bij twee inbraken in een ondergrondse parkeergarage. Uit een voertuig maakte hij toen een iPod en 50 euro buit. K. bleek bij zijn arrestatie ook in het bezit van een vouwmes en kleine hoeveelheden heroïne en cannabis. Sindsdien zit hij opnieuw in de cel. De verdediging vroeg de vrijspraak voor de feiten in het immokantoor, hoewel hij in de buurt werd aangetroffen. "Dat was 100 meter van de Langestraat, waar hij bijna elke dag op café zat", pleitte meester Vincent Christiaens. Ook met de diefstal in het café heeft K. naar eigen zeggen niets te maken. Hij zou er wel iets gedronken hebben met een bevriende ober. Voor de andere feiten vroeg de verdediging om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Op die manier zou de Tsjetsjeense Oostendenaar aan zijn drankprobleem kunnen werken. De rechter doet uitspraak op 5 oktober.(Belga)