Twee jaar cel gevorderd voor incident met mes aan station Oostende

Redactie KW

Een 25-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag, poging tot diefstal met geweld en verboden wapendracht. Het slachtoffer beweert dat Shayan N. probeerde te steken, maar volgens de beklaagde wilde hij enkel dreigen tijdens een mislukte drugsdeal. Het parket vorderde twee jaar effectieve gevangenisstraf.

Op 9 juni reisde D.V. met de tram van Blankenberge naar Oostende. Naar eigen zeggen dacht hij aan het station een oude bekende te begroeten, maar bleek het toch iemand anders te zijn. Die persoon zou V. dan gevolgd zijn. Volgens het slachtoffer probeerde Shayan N. zonder reden meermaals een mes in zijn buik te planten. Toen de beklaagde zijn gezicht probeerde te raken, liep V. een verwonding op aan de linkerslaap. Daarnaast zou N. geprobeerd hebben om zijn gsm, die op de grond was gevallen, mee te graaien.

De verdediging plaatste grote vraagtekens bij het verhaal van het slachtoffer. De man was zogezegd op weg naar zijn moeder in Bredene, waar hij dus even eerder met de tram al was gepasseerd. Shayan N. verklaarde dat hij met het slachtoffer had afgesproken om drugs van hem te kopen. Het kwam tot een discussie toen de Oostendenaar de drugs ontving, maar te weinig geld bijhad. “Mijn cliënt heeft dan een fout gemaakt door hem te willen imponeren met dat mes”, aldus meester Amber Nabli.

Voor poging tot doodslag en voor de poging tot diefstal vroeg de verdediging dan ook de vrijspraak. “Waarom zou hij hem willen doden? Hij heeft hem gewoon afgeweerd toen de dealer agressief werd. Die man is drie keer zo groot en drie keer zo sterk als mijn cliënt.”

Het openbaar ministerie stelde dat de rechter een beroep zal moeten doen op zijn innerlijke overtuiging. Anderzijds benadrukte de procureur dat het sowieso gevaarlijk en strafbaar is om met een mes op zak rond te lopen. N. werd in november 2019 al veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor drugsverkoop.

De rechter doet uitspraak op 12 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier