Op 17 april 2018 vatten rond middernacht een viertal wagens vuur aan een garage aan de Roeselarebaan in Lichtervelde. De eigenaar wees onmiddellijk A.R. aan als verdachte. De Gentenaar met Iraanse roots bekende vrij snel dat hij inderdaad verantwoordelijk was voor de brandstichting. Zijn kompaan K.G. gaf toe dat hij erbij aanwezig was, maar beweerde dat hij bedreigd werd door de hoofdbeklaagde. G. liet donderdagochtend verstek gaan.

De aanleiding zou een telefoongesprek tussen G. en het slachtoffer geweest zijn. Daarin werd naar verluidt allusie gemaakt op een triootje dat R. met zijn vriendin en een andere man zou hebben gehad. "Die kwaadsprekerij over zijn seksuele handelingen voelde misschien beledigend, maar wraak kan absoluut niet", aldus procureur Lode Vandaele. Het OM merkte bovendien op dat R. eerder al acht maanden cel met uitstel kreeg voor slagen aan een politieagent.

"Mijn cliënt ziet in dat hij absoluut verkeerd is geweest door zo te reageren", pleitte meester Thibaud Delva. Volgens de gerechtspsychiater vormt R. geen gevaar voor de maatschappij, waardoor hij al na twee maanden voorhechtenis onder voorwaarden werd vrijgelaten. In die omstandigheden stelde de verdediging voor om hem een werkstraf op te leggen. De burgerlijke partij vorderde een slordige 30.000 euro schadevergoeding.

De rechter doet uitspraak op 27 juni.

(Belga)