Op 5 augustus besliste een vijftal mensen om zich omstreeks 5.30 uur in de zee te wagen. Tijdens die zwempartij lieten ze hun spullen achter op het strand, maar die bleken bij terugkomst verdwenen. Het ging om zes gsm's, vijf portefeuilles en een rugzak. Dankzij de applicatie 'Find my iPhone' kon ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen snel een verdachte ingerekend worden.

Amine K. was in het bezit van de buit en bekende de feiten. Zijn advocate drong wel aan op een mildere bestraffing. "Van braak of geweld is geen sprake, hij heeft enkel zaken meegenomen die op het strand lagen."

Diezelfde nacht werd een 22-jarige Marokkaan op heterdaad betrapt bij een inbraak in een strandbar in Oostende. Bij Bondi Beach had hij drank en wat kleingeld gestolen. Voor die feiten vorderde het parket een jaar effectieve gevangenisstraf. Volgens de verdediging had Yasser B. meer dan stevig gedronken, waardoor hij zelfs niet vluchtte toen het alarm afging. De jongeman hoopt op een straf met uitstel.

Voor illegaal verblijf riskeren beide beklaagden nog eens drie maanden cel. De rechter doet uitspraak op 27 november.

(BELGA)

Op 5 augustus besliste een vijftal mensen om zich omstreeks 5.30 uur in de zee te wagen. Tijdens die zwempartij lieten ze hun spullen achter op het strand, maar die bleken bij terugkomst verdwenen. Het ging om zes gsm's, vijf portefeuilles en een rugzak. Dankzij de applicatie 'Find my iPhone' kon ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen snel een verdachte ingerekend worden.Amine K. was in het bezit van de buit en bekende de feiten. Zijn advocate drong wel aan op een mildere bestraffing. "Van braak of geweld is geen sprake, hij heeft enkel zaken meegenomen die op het strand lagen."Diezelfde nacht werd een 22-jarige Marokkaan op heterdaad betrapt bij een inbraak in een strandbar in Oostende. Bij Bondi Beach had hij drank en wat kleingeld gestolen. Voor die feiten vorderde het parket een jaar effectieve gevangenisstraf. Volgens de verdediging had Yasser B. meer dan stevig gedronken, waardoor hij zelfs niet vluchtte toen het alarm afging. De jongeman hoopt op een straf met uitstel.Voor illegaal verblijf riskeren beide beklaagden nog eens drie maanden cel. De rechter doet uitspraak op 27 november.(BELGA)