Twee jaar cel en 8.000 euro voor brandstichting BMW

Redactie KW

Een 36-jarige Nederlander is bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar en een boete van 8.000 euro, omdat hij in de nacht van 12 op 13 april 2019 bij het Roeselaarse filiaal van autoverhuurbedrijf Delrue Rent Services in de Iepersestraat een BMW in brand stak.

Nadat in augustus 2018 vier wagens verloren gingen bij een brand bij Delrue, brandde acht maanden later een BMW volledig uit. Door de hitte sprong wel een achterruit van een Mercedes en een Dacia Sandero stuk en smolten bepaalde onderdelen.

Na de brand begin augustus 2018 stelde een deskundige vast dat er geen kwaad opzet in het spel was. Dat was in april wel anders, vooral toen uit camerabeelden bleek dat Halim Z. tot 7 keer toe probeerde de BMW in brand te steken. Dat gebeurde toen hij een gehuurde bestelwagen terugbracht.

Over het motief van de man uit het Nederlandse ‘s Gravenhage is geen duidelijkheid. Hij daagde ook niet voor de rechtbank in Kortrijk op. Volledig onbekend voor het gerecht is Halim Z. niet. Hij liep eerder al eens een veroordeling op voor een diefstal met geweld.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten