Op woensdag 31 januari trokken drie mensen rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Het opmerkzame personeel van P&O Ferries had door dat er iets niet pluis was en liet de scheepvaartpolitie ter plaatse komen. De politie stelde vast dat één van de drie reizigers met valse Italiaanse papieren in het Verenigd Koninkrijk wilde geraken. De Albanees werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De Italianen die hem vergezelden, werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Silvia P. zit sindsdien in voorhechtenis. Haar aanhouding werd dinsdagochtend opnieuw verlengd. Simone B. werd eerder wel al onder voorwaarden vrijgelaten, maar ook hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor mensensmokkel. Het proces zal in principe al in de loop van de zomer van start gaan voor de Brugse correctionele rechtbank.

(BELGA)

Op woensdag 31 januari trokken drie mensen rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Het opmerkzame personeel van P&O Ferries had door dat er iets niet pluis was en liet de scheepvaartpolitie ter plaatse komen. De politie stelde vast dat één van de drie reizigers met valse Italiaanse papieren in het Verenigd Koninkrijk wilde geraken. De Albanees werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.De Italianen die hem vergezelden, werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Silvia P. zit sindsdien in voorhechtenis. Haar aanhouding werd dinsdagochtend opnieuw verlengd. Simone B. werd eerder wel al onder voorwaarden vrijgelaten, maar ook hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor mensensmokkel. Het proces zal in principe al in de loop van de zomer van start gaan voor de Brugse correctionele rechtbank.(BELGA)