Twee Italianen blijven in de cel voor mensensmokkel in Zeebrugge

De verdachten probeerden een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen. © BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Italiaan en een 43-jarige Italiaanse met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel in Zeebrugge. De verdachten probeerden een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen.

Drie mensen begaven zich vorige woensdag rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Het opmerkzame personeel van P&O Ferries had door dat er iets niet pluis was en liet de scheepvaartpolitie ter plaatse komen. De politie stelde vast dat één van de drie reizigers met valse Italiaanse papieren in het Verenigd Koninkrijk wilde geraken. De Albanees werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De Italianen die hem vergezelden, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Simone B. en Silvia P. werden allebei aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer besliste dinsdagochtend dat ze minstens een maand langer in de cel moeten blijven.

Op 17 oktober 2017 werd ook al een Italiaanse vrouw ingerekend in de haven van Zeebrugge. Franca M. (54) was toen in het gezelschap van drie Albanezen met valse Italiaanse documenten. De verdachte beweert dat ze onder druk werd gezet om de drugsschulden van haar zoon af te lossen. Op 21 maart moet ze zich voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden voor mensensmokkel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier