Twee incidenten met bus van De Lijn in Oostende

© JRO
Redactie KW

Zondag kwam het in Oostende op een bus van De Lijn in de Derbylaan tot een discussie waarbij de politie moest tussenkomen. Ook in de Gouwelozestraat was er een incident met een lijnbus.

Omstreeks 14.30 uur werd bijstand gevraagd van de politie toen tussen enkele reizigers, ter hoogte van de Derbylaan, een discussie ontstond over enkele zitplaatsen in de bus. De discussie werd zo hevig dat de buschauffeur de hulp inriep van de politie. De politie was snel ter plaatse. De agenten konden de gemoederen tussen de heethoofden bedaren en de partijen scheiden van elkaar.

In de Gouwelozestraat werd een buschauffeur dan weer het slachtoffer van een vorm van verkeersagressie. De bestuurder van een Volkswagen Golf had het op de bus gemunt. Hij ging voor de bus rijden waarbij hij enkele keren opzettelijk hevig in de remmen ging. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties. De bestuurder van de wagen daagde de buschauffeur uit en reageerde daarbij agressief. De politie werd verwittigd waarbij de man met zijn wagen wegvluchtte. De buschauffeur leek volgens de politie behoorlijk onder de indruk.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier