Twee huiszoekingen in Kortrijk in nasleep van terreurdaden in Brussel en Zaventem

Redactie KW

Het parket en de politiezone Vlas hebben twee huiszoekingen verricht in Kortrijk na een tip van de federale politie. Dat meldt het West-Vlaams parket, afdeling West-Vlaanderen.

Het parket en PZ Vlas werd ingelicht over een ‘melding van terreurdreiging in Kortrijk’ door de federale politie. Karlien Ververken van Parket West-Vlaanderen duidt de feiten dinsdagmiddag als volgt. “De tip die op zondag binnenkwam bij de politiediensten, betrof een melding over uitingen gedaan door een persoon in het bijzijn van anderen, en waaruit kon worden afgeleid dat er een mogelijk gevaar was met betrekking tot openbare plaatsen waar zich veel mensen zouden verzamelen. Daarop hebben de politiediensten een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen, onder meer met het oog op de paasfoor.”

Huiszoekingen zonder resultaat

“Op basis hiervan is eveneens door onze diensten in samenwerking met de politiezone Vlas een onderzoek opgestart en is vervolgens beslist om twee huiszoekingen uit te voeren teneinde een betrokkene te identificeren, te verhoren en mogelijke bewijzen te verzamelen”, vervolgt Karlien Ververken.

“Deze huiszoekingen zijn zonder incidenten verlopen en kenden vooralsnog een negatief resultaat: er werd tot dusver niets aangetroffen dat zou wijzen op enige dreiging of enige link met de recente aanslagen in Zaventem en Brussel. In de huidige context worden vanuit politie en justitie alle binnenkomende tips ernstig en nauwgezet opgevolgd en worden geen risico’s genomen met betrekking tot de veiligheid van de burger.”

(Belga/FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.