Twee Franse voertuigdieven opgepakt langs E40

Redactie KW

Op de E40 in Oostkamp, vlak aan het snelwegcomplex met de E403, zijn afgelopen nacht twee Franse voertuigdieven geklist. Na een melding van de Nederlandse politie gingen Belgische agenten op zoek naar de autodieven.

Volgens de Nederlandse verkeerspolitie was een in Frankrijk gestolen Audi S3 met Nederlandse nummerplaten onderweg naar België. De Oost-Vlaamse wegpolitie zette de achtervolging in maar de snelle Audi kon ontkomen. Even later trof de West-Vlaamse wegpolitie de gestolen Audi S3 aan langs de snelweg. Van de inzittenden bleek er echter geen spoor meer maar er zat wel nog 280 gram cannabis in de wagen.

De politie voerde meteen een onderzoek in de buurt uit en kon twee Fransen een eindje verderop arresteren. Zij gaven een verhaal voor hun aanwezigheid langs de E40 waar de politie niets van geloofde. Het was evenwel moeilijk om hen te linken aan de gestolen Audi S3. Er werd meteen overgegaan tot het bekijken van camerabeelden van in de buurt en zo kon er toch direct bewijs gevonden worden dat de twee Fransen wel degelijk in de Audi zaten. Ze zijn allebei aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.