Twee dieven van roltabak aangehouden in Vichte

De Okay in Vichte kreeg twee dieven over de vloer. © XC
Redactie KW

Op dinsdag 19 november kon een winkelmedewerkster in de Okay in Vichte twee personen betrappen op het stelen van roltabak. De twee personen namen de vlucht en lieten hun voertuig achter ter hoogte van het warenhuis. Ze werden aangehouden.

De politie van de zone Mira, die snel ter plaatse was, reed patrouille en plaatste een anoniem voertuig in de buurt van het achtergelaten voertuig met Franse nummerplaat.

De ploegen, die een goede persoonsbeschrijving kregen en in het bezit waren van een via de bewakingscamera verkregen foto, konden twee 24-jarige mannen van Georgische nationaliteit aantreffen in de onmiddellijke buurt. Bij controle en fouille werden meerdere pakken roltabak gevonden bij één van hen.

De betrokken personen werden overgebracht naar het politiekantoor waar verdere fouille van de personen en het voertuig uiteindelijk leidde tot het aantreffen van 32 pakken roltabak van diverse merken.

“Verder onderzoek bracht al aan het licht dat meerdere filialen van de Okay door deze mensen werden bezocht“, licht persofficier Michaël Vanden Heede toe. “Hun voertuig werd alvast in beslag genomen. De betrokken personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen liet aanhouden en overbrengen naar de gevangenis.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier