Twaalf maanden cel voor vijftiger uit Menen die vrouw en kinderen sloeg met kabel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Kortrijkse strafrechter heeft een vijftiger uit Menen veroordeeld tot twaalf maanden cel omdat hij zijn vrouw en kinderen sloeg met een elektrische kabel. De man beweerde dat hij zelf slagen kreeg, maar zijn buurvrouw zag hem zichzelf verwonden aan het voedpad voor de gezinswoning.

Op 20 mei liep het uit de hand bij het gezin. De man ontvluchtte zijn geboorteland Irak vijf jaar geleden. Via gezinshereniging kwamen ook zijn echtgenote en kinderen laten naar België, maar hij wilde eigenlijk niet dat zij bij hem kwamen wonen. Daarop volgden pesterijen, bedreigingen en slagen aan hun adres. Hij sloeg zijn vrouw met een elektrische kabel. De kinderen wilden tussenbeide komen, maar deelden toen zelf in de klappen. De man bleef ontkennen dat hij zijn gezin sloeg en beweerde zelfs dat hij slagen kreeg.

Een buurvrouw zag echter hoe de man zichzelf op het trottoir gooide, zijn gezicht schuurde aan de stenen en vervolgens riep dat zijn vrouw dat had gedaan, vooraleer de politie er was. De Kortrijkse strafrechter achtte de feiten dan ook bewezen en legt de man twaalf maanden cel op. Enkel de reeds ondergane voorhechtenis is effectief. Hij moet ook 300 euro boete betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier