Twaalf maanden cel voor drugs in kelder: “Cocaïne verstopt tussen de kerstballen”

Redactie KW

Een 38-jarige man uit Kortrijk is door de strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden omdat hij zijn kelder ter beschikking stelde van een drugsbende. “Ik zag wel 4 kilo cocaïne, 7.000 pillen en 200.000 euro cash geld liggen”, bekende hij. “Maar ik ben misbruikt.”

Op 29 juli 2020 repte de politie zich naar de woning van Donnie M. in Kortrijk. De deur was ingestampt en er was geprobeerd brand te stichten. Bij aankomst van de agenten overhandigde M. meteen een brooddoos met xtc-pillen, poeder en zakjes. In de kelder vonden ze ook nog cocaïne die tussen kerstballen verstopt zat. M. bekende dat hij zijn kelder ter beschikking stelde van een drugsbende.

“Ik liet een kennis bij mij overnachten maar voor ik het wist stonden er twee malafide figuren in mijn huis”, aldus de dertiger. “Ik zag plots grote hopen drugs liggen, tot wel 4 kilo cocaïne, 7.000 xtc-pillen, 200.000 euro cash geld,… Ik schrok me een hoedje. Ik werd misbruikt en in elkaar geslagen toen er plots drugs uit de kelder verdwenen waren. Ik verliet mijn eigen woning en ging bij mijn vriendin logeren. Toen de politie binnen kwam, was ik ten einde raad en werkte onmiddellijk mee. Ik was ten einde raad en wou er komaf mee maken.”

Volgens de openbare aanklager was hij wel degelijk een kleine schakel in een groter netwerk en kreeg hij drugs in ruil voor zijn medewerking.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier