Twaalf maanden cel met uitstel voor koppel dat verzekeraar oplichtte met valse ziekenhuisfacturen

Redactie KW

Een homokoppel uit Kortemark is veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel en 600 euro boete met uitstel voor grootschalige verzekeringsfraude. Ze vervalsten facturen van ziekenhuisopnames en lichtten hun verzekeraar voor een kleine 10.000 euro op. De facturen waren echter niet zorgvuldig nagemaakt, waarop de valsheid in geschrifte aan het licht kwam.

De twee mannen van 29 en 48 jaar maakten tal van facturen op naam van AZ Delta in Roeselare, maar vulden vaak precies hetzelfde bedrag in en bovendien waren de factuurnummers vaak hetzelfde. Bij AG Insurance, bij wie de twee een hospitalisatieverzekering hadden, roken ze pas onraad nadat er al enkele vervalste facturen waren betaald. Het openbaar ministerie vroeg op de Veurnse rechtbank twaalf maanden cel.

De twee beklaagden stelden als verdediging dat ze vijf jaar lang in collectieve schuldenregeling zaten. Een van hen heeft kinderen uit een vorig huwelijk en zei dat hij na al die jaren eens met zijn kinderen op reis wou en hij daarom de valse facturen opmaakte. De rechter besloot hen nog een kans te geven, gezien ze de zorg voor de kinderen opnemen en in een moeilijke financiële situatie verkeren. Er werd uitstel verleend voor de celstraf en boete. Aan AG Insurance moeten ze wel ongeveer 10.000 euro schadevergoeding betalen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier