Tunesiër riskeert tien jaar cel voor moordpoging op ex-vriendin

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Een 34-jarige Tunesiër riskeert in beroep tien jaar cel voor de moordpoging op zijn ex-vrouw in Blankenberge. Mohamed B.S. sloeg het slachtoffer in 2017 bijna dood voor de ogen van haar 9-jarige dochter. Een buurman kwam tussenbeide en kon zo erger voorkomen.

De vrouw had tot juni 2015 vier jaar lang een relatie met Mohamed B.S., maar leerde nadien een nieuwe vriend kennen. In 2018 merkt de man haar op op het strand van Blankenberge. Hij volgde haar tot bij haar woning en wachtte tot de nieuwe vriend vertrokken was.

Nadat hij had aangebeld en de vrouw opendeed, ging hij haar meteen te lijf. Het 9-jarige dochtertje en 4-jarige zoontje van de vrouw waren op dat moment in de woning aanwezig en zagen hoe de man hun moeder met zijn vuisten en voeten bewerkte. Hij sloeg haar hoofd tegen de muur en gooide ook met twee wijnglazen.

In beroep

Getuigen hoorden hoe de man riep dat hij het slachtoffer kapot zou maken. Het dochtertje van de vrouw reageerde erg alert en ging bij de buren hulp halen. Die kon tussenbeide komen en erger voorkomen. Hij was vervuld van haat en duidelijk dronken.

“Was het voorgevallen in een stil en eenzaam hutje op de heide … We stonden nu voor het hof van assisen”, zei procureur-generaal De Smet die tien jaar cel vorderde. In eerste aanleg had de man nog vijf jaar cel gekregen, waarvan de helft met uitstel. Maar ook dat vond hij te veel en ging in beroep.

Land uitgezet

Mohamed B.S. zat na de feiten twee maanden in voorhechtenis. Hij werd na zijn vrijlating het land uitgezet en verblijft intussen in Tunesië. Zijn advocaat hoopt dat de twee maanden cel volstaan en de rest van de straf met uitstel onder voorwaarden kan worden uitgesproken. Had hij de bedoeling haar te doden, had hij wellicht meteen een mes gegrepen. Dat lag in de keuken immers voor het grijpen.”

Uitspraak op 9 december. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier