Tsjetsjeense terreurverdachte die in Oostende geklist werd, blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Tsjetsjeense terreurverdachte met een maand verlengd.

De bal ging begin juni aan het rollen tijdens een grootschalige anti-terreuractie in de regio Oostende. Chalil M. weigert nog steeds om verklaringen af te leggen.

Maandagochtend 8 juni voerde de politie huiszoekingen uit in Oostende, Bredene en Jabbeke. In totaal werden 17 mensen opgepakt, wat uiteindelijk tot de aanhouding van twee verdachten leidde. Van Ruslan D. wordt zelfs aangenomen dat hij eerder al naar Syrië trok. De verdachten kwamen vooral in beeld door telefonie-onderzoek en observaties. Chalil M. werkt absoluut niet mee met het onderzoek. Hij weigert verklaringen af te leggen en was ook niet aanwezig op de zitting van de raadkamer.

In hetzelfde dossier werd afgelopen zomer ook in het Duitse Düsseldorf een verdachte opgepakt. Bij zijn arrestatie was de verdachte net geland op de luchthaven na een bezoek aan zijn zieke vader in Rusland. Arbi U.K. ontkent net als Ruslan D. in alle toonaarden dat hij iets met terrorisme te maken heeft. Ondertussen heeft ook Akhmed U.M. zich spontaan bij de politie aangegeven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier