Tsjech blijft aangehouden voor poging doodslag in Bredene

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige Tsjech, die verdacht wordt van poging tot doodslag in Bredene, met een maand verlengd. Tomas M. deelde in april drie messteken uit aan een 29-jarige man uit Doornik.

De verdachte leerde Quentin S. kort voor de feiten kennen op de kusttram. Omdat de vriendin van het slachtoffer ook Tsjechisch spreekt, spraken ze op een zaterdagavond af op het appartement van het slachtoffer. Na overmatig alcoholgebruik ontstond een schermutseling. In het daaropvolgende gevecht stak Tomas M. het slachtoffer neer. Die werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar was relatief snel weer aan de beterhand.

Allebei stevig gedronken

De Tsjech beweert dat hij zich enkel verdedigd heeft toen het slachtoffer hem aanviel met een mes. Het onderzoek moet uitwijzen of die versie steek houdt. De wetsdokter kon wel al vaststellen dat de verdachte een flinke klap op zijn neus had gekregen. Ook aan zijn hand werden verwondingen vastgesteld.

Ondertussen zit het toxicologisch rapport in het dossier. Dat verslag bevestigt dat beide betrokkenen voor de feiten inderdaad stevig gedronken hadden. Voorlopig blijft het wel wachten op het rapport van de gerechtspsychiater. Die bezocht Tomas M. al in de gevangenis, maar moest bij gebrek aan een tolk Tsjechisch onverrichter zake terugkeren. Meester Mieke Byttebier, de advocate van de verdachte, wacht het psychiatrisch rapport af en drong daarom niet aan op de vrijlating van haar cliënt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier