Trio uit Torhout krijgt straf met uitstel na onderschepping drugspakket in postkantoor

(iStock)
Redactie KW

Twee mannen en een vrouw uit Torhout zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan drugsbezit. Het onderzoek ging in juli van start na de onderschepping van een verdacht pakket in het postkantoor van Torhout.

In het pakket stak een speelgoedboot waarin naast een bus deodorant vier zakjes cocaïne verborgen zaten. Onderzoek leidde speurders naar de 28-jarige Malika M. uit Torhout en haar Tunesische vriend Walid S. (32). De politie viel binnen in hun woning waar ook Rami S., de 28-jarige broer van Walid, verbleef. In diens kamer vond de politie een beautycase met daarin 75 gram speed, 54 gram marihuana en 362 xtc-pillen. Verder onderzoek wees uit dat Rami S. 1.300 euro naar zijn familie in Tunesië had verstuurd. Hij beweerde dat het zijn salaris betrof, maar de procureur hechtte daar geen geloof aan.

Het koppel ontkende iets het pakket te maken te hebben. Nochtans werd de handtekening van Malika M. gebruikt om het te verzenden. “Zij stuurt af en toe wat luxeproducten, zoals deodorant, naar haar familie in Tunesië. Dergelijke zaken zijn daar namelijk heel duur”, stelde haar advocaat. Het koppel wees met een beschuldigende vinger naar Rami S. “Hij moest die drugs een tijdje bijhouden voor een man uit Brussel en kreeg hiervoor 300 euro. Maar dat pakket heeft hij niet verstuurd”, pleitte zijn advocaat. Maar ook aan die uitleg hechtte de procureur geen geloof. Malika M. en haar vriend kregen respectievelijk acht en tien maanden celstraf met uitstel. Walid S. kreeg een jaar celstraf met uitstel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier