Op 2 september vorig jaar vonden op de trein naar Blankenberge een drietal diefstallen plaats. Bij aankomst in het station konden twee verdachten, een Irakees en een Algerijn, ontkomen. Een derde verdachte, ook een Algerijn, kon worden opgepakt. Hij bleek in het bezit van een gestolen laptop. Terwijl hun maat werd geboeid zetten de twee anderen hun strooptocht verder. "Ze waren duidelijk in extase", schertste de procureur donderdag . "Want op de Markt graaiden ze nog een portefeuille mee en braken ze binnen in twee wagens."

Maar het duo kon nog diezelfde dag worden opgepakt. De Algerijn ging tijdens zijn arrestatie agressief tekeer en schopte naar de agenten. DNA-onderzoek kon de drie linken aan inbraken op 20 augustus in Zeebrugge. "In een van de woningen die ze betraden vond de politie immers een bebloed bevel om het grondgebied te verlaten. Ze waren zo lomp om dit achter te laten", aldus nog de procureur.

De Algerijn die zich agressief opstelde riskeert vier jaar cel. Zijn landgenoot riskeert 42 maanden cel, de Irakees 37 maanden. Bijkomend riskeren ze elk nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf in het land. Hun advocaten drongen aan op mildheid.

De uitspraak volgt op 21 maart.

(AFr)

Op 2 september vorig jaar vonden op de trein naar Blankenberge een drietal diefstallen plaats. Bij aankomst in het station konden twee verdachten, een Irakees en een Algerijn, ontkomen. Een derde verdachte, ook een Algerijn, kon worden opgepakt. Hij bleek in het bezit van een gestolen laptop. Terwijl hun maat werd geboeid zetten de twee anderen hun strooptocht verder. "Ze waren duidelijk in extase", schertste de procureur donderdag . "Want op de Markt graaiden ze nog een portefeuille mee en braken ze binnen in twee wagens."Maar het duo kon nog diezelfde dag worden opgepakt. De Algerijn ging tijdens zijn arrestatie agressief tekeer en schopte naar de agenten. DNA-onderzoek kon de drie linken aan inbraken op 20 augustus in Zeebrugge. "In een van de woningen die ze betraden vond de politie immers een bebloed bevel om het grondgebied te verlaten. Ze waren zo lomp om dit achter te laten", aldus nog de procureur.De Algerijn die zich agressief opstelde riskeert vier jaar cel. Zijn landgenoot riskeert 42 maanden cel, de Irakees 37 maanden. Bijkomend riskeren ze elk nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf in het land. Hun advocaten drongen aan op mildheid.De uitspraak volgt op 21 maart.(AFr)