Transmigrant die veiligheidspersoneel met mes bedreigde in Zeebrugse haven riskeert jaar cel

Redactie KW

Een Eritrese twintiger riskeert in de Brugse strafrechtbank een jaar effectieve celstraf voor bedreigingen en weerspannigheid.

Ruth S. maakte deel uit van een groep van veertien Eritreese transmigranten die begin mei werden aangetroffen in een trailer in de Zeebrugse haven. Toen ze betrapt werden probeerden enkele vluchtelingen via het dak te ontkomen. Toen dat niet lukte sneden ze het achterste dekzeil stuk met een mes.

Ook Ruth S. had een mes in zijn handen en maakte zwaai- en steekbewegingen in de richting van een veiligheidsagent. Eerder was S. ook in Sint-Joost-ten-Node al in aanvaring gekomen met de politie. Ter hoogte van het Noordstation zat hij met enkele lotgenoten een blikje bier te drinken. Toen de politie hen aanmaande weg te gaan stelde S. zich gewelddadig op. Hij deelde zelfs een kopstoot uit aan een agent.

“Mijn cliënt heeft schrik voor de politie”, stelde zijn advocaat. “Hij is op zeer jonge leeftijd Eritrea ontvlucht samen met zijn moeder nadat zijn vader vermoord werd. Hij heeft al meermaals geprobeerd om Groot-Brittannië te bereiken. Op het moment van de feiten in Brussel was hij aan het uitblazen na een zoveelste mislukte poging. Hopelijk kan een milde straf volstaan.” De uitspraak volgt op 23 juli.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier