Transmigrant die in Zeebrugge betrapt werd met gestolen jas en zonnebrillen krijgt negen maanden cel

De beklaagde hoopte op een opschorting van straf. © Getty Images
Redactie KW

Een Libische twintiger heeft in de Brugse strafrechtbank negen maanden cel gekregen voor heling en valse naamdracht. De man werd ook verdacht van diefstal, maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Op 6 mei hield de scheepvaartpolitie drie transmigranten staande in Zeebrugge. Ze hadden een gestolen fiets bij en een van hen, Icham B. (25), had een rugzak aan waarin enkele gestolen zonnebrillen staken. Hij droeg ook een opvallende jas van Roompotvakanties, die een paar dagen eerder gestolen werd uit een wagen in de Sint-Christinastraat.

De speurders probeerden B. tevergeefs te linken aan de plaag van inbraken in wagens die in die periode aan de gang was in Zeebrugge. De Libiër ontkende ook dat hij de rugzak en jas gestolen had. “Hij had die rugzak van iemand anders gekregen”, stelde zijn advocaat Kim Devoldere. “Waarom zou hij trouwens met die opvallende, blauwe jas rondlopen vlakbij de plaats waar ze gestolen werd?”

De rechter oordeelde woensdag dat het onvoldoende bewezen is dat B. de diefstallen pleegde en sprak hem hiervoor vrij. De man kreeg wel negen maanden cel voor heling van de gestolen goederen, het opgeven van een valse naam bij zijn arrestatie en illegaal verblijf in het land.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier