Transmigrant die geslachtsdeel toont tijdens inbraak krijgt 22 maanden cel

De transmigrant drong in diverse woningen binnen.© iStock
De transmigrant drong in diverse woningen binnen.© iStock
Redactie KW

Een piepjonge Algerijnse transmigrant heeft in de Brugse rechtbank 22 maanden cel gekregen voor diefstallen met braak, illegaal verblijf en openbare zedenschennis. Aan een dame die hem kon betrappen, toonde hij zijn geslachtsdeel.

Op 1 november vorig jaar drong M.S. (18) in een Zeebrugse woning de slaapkamer van een doof en slechtziend koppel binnen. Toen de slachtoffers hierdoor omstreeks zes uur ’s ochtends wakker werden, sloegen ze alarm. De jongeman ging er vandoor met een gouden armband en 300 euro cash geld, maar de politie kon hem even later klissen. Hij reed rond op een gestolen damesfiets en had de gestolen armband op zak. Hij had ook nog een gestolen laptop bij zich.

Epilepsie

Verder onderzoek wees uit dat M.S. diezelfde nacht nog in drie andere woningen was binnengedrongen. Aan een dame die hem kon betrappen toonde hij zijn geslachtsdeel.

M.S. gaf de inbraken toe maar ontkende de zedenschennis. Volgens de verdediging kampt hij met epilepsie en was hij op het moment van de feiten onder invloed van medicatie en cocaïne. “Bij zijn arrestatie kon hij amper op zijn benen staan”, pleitte zijn advocaat. “Eigenlijk is het geen kwaaie gast.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.