Transmigrant blijft in de cel voor aanranding in Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een jonge transmigrant met een maand verlengd op verdenking van aanranding van de eerbaarheid en poging tot verkrachting. Ali M. zou maandag een 24-jarige vrouw betast hebben in een tankstation in Zeebrugge.

De feiten speelden zich maandagochtend af in het winkeltje van een tankstation in de Kustlaan in Zeebrugge. Een jongeman begon de verkoopster lastig te vallen en zelfs te betasten. Het slachtoffer slaagde erin om de verdachte buiten te zetten. Even later werd hij ter plaatse ingerekend door de politie.

De verdachte beweerde een 16-jarige Marokkaan te zijn. Volgens het parket wees een botscan echter uit dat de transmigrant wel degelijk meerderjarig is. Ali M. werd dinsdag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van aanranding en poging tot verkrachting. Zijn aanhouding werd vrijdagochtend met een maand verlengd. De verdachte zelf verklaarde dat hij geen slechte intenties had en de negatieve reactie van het slachtoffer niet had verwacht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier