Toyboy van neergeschoten vrouw (72) schreeuwt zijn onschuld uit

In Wielsbeke werd Grietje Wieringa (links) begin deze week neergeschoten. © gf/CLL
Laurens Kindt

In een e-mail die hij vanmorgen aan zowat alle krantenredacties van het land stuurde, schreeuwt Imraan Ayub (31) uit Temse zijn onschuld uit. De man was betrokken in de schietpartij begin februari die Grietje Wieringa (72) uit Wielsbeke bijna het leven kostte.

In de mail legt Ayub alle schuld bij zijn echtgenote, Summer A. (25), die nog altijd in de cel zit. “Summer en ik waren die dag naar Wielsbeke gereden, onderweg hadden we nog een broodje en wat lekkers opgepikt. We hebben samen gezellig gegeten en gedronken, Summer heeft Grietje dan nog twee beha’s cadeau gedaan. Plots kwam Summer rechtover Grietje en mij staan in de woonkamer. Ze begon aan Grietje te vragen of het klopte dat Grietje mij met koosnaampjes aansprak. Blijkbaar had ze afluisterapparatuur in mijn wagen geïnstalleerd en had ze dat zo gehoord”, schrijft Ayub.

Handschoenen

Daarna zou Summer A. naar de keuken gegaan zijn. “Toen ze terugkeerde, had ze witte handschoenen aan en een wapen in de rechterhand. Zonder te praten schoot ze twee keer na elkaar op Grietje. Daarna richtte ze op mij. Ik kon op haar inpraten en Summer draaide het wapen weg van mij. Ik kon haar bij de polsen pakken en we vielen op de grond. Ik legde het wapen naast me en probeerde Summer buiten te werken, terwijl ik Grietje hoorde schreeuwen dat ze niet dood wou. Uiteindelijk was Summer akkoord dat ik de hulpdiensten mocht bellen als we samen vertrokken, terug naar Temse”, schrijft de man. Nadat hij Summer A. bij haar ouders in Temse had afgezet, belde hij naar eigen zeggen de politie en keerde terug naar Wielsbeke om zich te laten inrekenen.

27 veroordelingen

Imraan Ayub zat anderhalve maand in de cel en werd onlangs in vrijheid gesteld. Summer A. zit nog altijd in de gevangenis in Brugge. Volgens Imraan Ayub heeft de vrouw bekentenissen afgelegd en is uit het gerechtelijk onderzoek ondertussen gebleken dat Summer A. inderdaad geschoten heeft en dat hem geen enkele schuld treft. “Ik heb er alles aan gedaan om Grietje te redden”, schrijft hij nog. De advocaten van Summer A. zijn alvast niet onder de indruk. “Het onderzoek is nog volop aan de gang en in het belang daarvan gaan wij inhoudelijk niet reageren op de beweringen van die man”, zeggen de raadslieden van Summer A., Olivier Mostrey en Filip De Reuse. “Anderzijds: het zegt wel veel over die man dat hij het blijkbaar nodig vindt om alle media aan te schrijven. Bovendien staan er onwaarheden in zijn bericht, die wij dan ook zullen aantonen op de plaats waar het er echt toe doet: in de rechtbank en niet in de krant. Men moet zich ook de vraag stellen of iemand die zevenentwintig correctionele veroordelingen op zijn strafblad staan heeft wel nog geloofwaardig is”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.