Het koppel werd maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor niet minder dan 26 winkeldiefstallen. De feiten deden zich telkens voor in de regio van Roeselare. De twee hadden het vooral op tabak en alcohol gemunt. Ze stapten telkens samen de winkel binnen, maar het was vooral de vrouw die de diefstallen pleegde. Hun buit verkochten ze door aan nachtwinkels en met de opbrengst kocht het koppel drugs.

"Maar we zijn ondertussen afgekickt van de drugs en hebben ons herpakt", zeiden ze eerder al aan de rechter tijdens het proces. Ze zouden de feiten uit geldnood gepleegd hebben en vroegen om een tweede kans te krijgen in de vorm van een werkstraf.

Maar daar ging de rechter niet op in. Volgens hem zijn de feiten veel te ernstig en is enkel een celstraf gepast. De man werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twaalf maanden, de vrouwelijke beklaagde kreeg een celstraf van vijftien maanden, waarvan zes maanden effectief.

(BELGA)

Het koppel werd maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor niet minder dan 26 winkeldiefstallen. De feiten deden zich telkens voor in de regio van Roeselare. De twee hadden het vooral op tabak en alcohol gemunt. Ze stapten telkens samen de winkel binnen, maar het was vooral de vrouw die de diefstallen pleegde. Hun buit verkochten ze door aan nachtwinkels en met de opbrengst kocht het koppel drugs. "Maar we zijn ondertussen afgekickt van de drugs en hebben ons herpakt", zeiden ze eerder al aan de rechter tijdens het proces. Ze zouden de feiten uit geldnood gepleegd hebben en vroegen om een tweede kans te krijgen in de vorm van een werkstraf. Maar daar ging de rechter niet op in. Volgens hem zijn de feiten veel te ernstig en is enkel een celstraf gepast. De man werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twaalf maanden, de vrouwelijke beklaagde kreeg een celstraf van vijftien maanden, waarvan zes maanden effectief.(BELGA)