Het onderzoek naar de Albanese drugsbende ging in november 2016 van start. Volgens het openbaar ministerie waren de verdachten al sinds de zomer van 2015 cocaïne aan het dealen in Oostende, Brugge, Gent en Roeselare. Per dealer werden dagelijks twintig tot dertig klanten bediend. Uiteindelijk werden op 5 juli 2017 acht Albanezen gearresteerd voor hun aandeel in de zaak.

Opvallend genoeg stopte de cocaïnehandel na die actie niet. Twee andere Albanezen bleken de activiteiten van de bende gewoon voort te zetten. Op 26 oktober werden ook zij opgepakt. In totaal zitten acht verdachten nog steeds in voorhechtenis.

De verdediging minimaliseerde de omvang van de zaak. Meester Yen Buytaert, advocaat van Aleksander B., pleitte dat amper vier afnemers het zogezegde kopstuk van de bende herkenden als hun dealer. Alle advocaten drongen aan op een milde bestraffing.

(Belga)

Het onderzoek naar de Albanese drugsbende ging in november 2016 van start. Volgens het openbaar ministerie waren de verdachten al sinds de zomer van 2015 cocaïne aan het dealen in Oostende, Brugge, Gent en Roeselare. Per dealer werden dagelijks twintig tot dertig klanten bediend. Uiteindelijk werden op 5 juli 2017 acht Albanezen gearresteerd voor hun aandeel in de zaak.Opvallend genoeg stopte de cocaïnehandel na die actie niet. Twee andere Albanezen bleken de activiteiten van de bende gewoon voort te zetten. Op 26 oktober werden ook zij opgepakt. In totaal zitten acht verdachten nog steeds in voorhechtenis.De verdediging minimaliseerde de omvang van de zaak. Meester Yen Buytaert, advocaat van Aleksander B., pleitte dat amper vier afnemers het zogezegde kopstuk van de bende herkenden als hun dealer. Alle advocaten drongen aan op een milde bestraffing.(Belga)