Tot vier jaar voor mannen die cannabis kweekten boven cafés

Redactie KW

Twee leden van een Belgisch-Nederlands drugsnetwerk dat cannabis kweekte boven cafés, zijn in beroep veroordeeld tot 30 maanden en vier jaar cel.

Met de hulp van vier West-Vlamingen uit Wielsbeke, Menen, Vichte en Knokke-Heist en een Oost-Vlaming uit Knesselare, slaagden zeven Nederlanders erin om verschillende cannabisplantages op te zetten.

Vlamingen met financiële problemen

Er werd cannabis gekweekt in een loods in Otegem, een huis in Vichte en boven cafés in Maldegem en Tielt. Op 1 januari 2016 viel de politie binnen. Er werden meer dan 2.000 cannabisplanten aangetroffen op de vier verschillende locaties. De grootste plantage, zo’n 997 planten, stond in de woning in Vichte. Ook werden er 740 planten gevonden boven café De Passage in Maldegem en een plantage in opstart boven café ‘t Belfort in Tielt. De Nederlandse kopstukken gebruikten tussen 2014 en 2016 enkele Vlamingen met financiële problemen in hun zoektocht naar panden om cannabis te kweken.

Ook Patrick S. (61) uit Knesselare nam deel. Hij kreeg 20 maanden cel en er werd 50.000 euro verbeurd verklaard. In beroep werd de celstraf verhoogd naar 30 maanden, maar de verbeurdverklaring teruggebracht naar 35.898 euro. Said B. (57) uit het Nederlandse Bergen op Zoom werd aanvankelijk veroordeeld tot 40 maanden cel en een verbeurdverklaring van 250.000 euro. In beroep werd dat gewijzigd naar vier jaar cel waarvan de helft met uitstel en een verbeurdverklaring van 150.000 euro. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten