Tot vier jaar cel voor dievenduo dat Oostkampse Lidl met volle winkelkar via ingang verliet

Redactie KW

Twee Roemenen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een hele reeks werfdiefstallen en inbraken. Een landgenoot uit Bekkevoort werd veroordeeld voor heling.

Het gerecht kreeg Nicolae-Bogdan T. (22) en Madalin-Ionut L. (29) in de gaten bij feiten in de Lidl-winkel in Oostkamp. Een medewerker had gezien hoe het duo via de ingang met een volgeladen kar de zaak had verlaten. Toen de politie arriveerde waren de twee al gevlucht. In de kar lag voor ruim 450 euro aan gestolen kledij, voeding en onderhoudsproducten. Ook hun achtergelaten wagen lag vol gestolen spullen.

Foto’s van gestolen werkmateriaal

Op basis van camerabeelden kon T. geïdentificeerd worden. De Roemeen verbleef op dat moment in Jabbeke. Een huiszoeking leverde niets op, maar in zijn telefoon werden talrijke foto’s van gestolen werkmateriaal aangetroffen. Bij een tweede huiszoeking werd buit aangetroffen van vijftien werfdiefstallen en inbraken in onder meer Jabbeke, Middelkerke, Roeselare, Brugge, Ichtegem, Meise, Kortrijk en Izegem.

36.500 euro aan juwelen en kledij

In een Gentse winkel gingen T. en L. aan de haal met liefst 36.500 euro aan juwelen en kledij. Madalin-Ionut L. kon op basis van telefonieonderzoek worden geïdentificeerd. Hij werd in augustus vorig jaar in Antwerpen veroordeeld voor gelijkaardige feiten en kreeg er maandag nog eens zes maanden cel bovenop. T. kreeg vier jaar voorwaardelijke celstraf. Een derde beklaagde werd schuldig bevonden aan heling. De 49-jarige Roemeen uit Bekkevoort kreeg vijftien maanden cel. Drie burgerlijke partijen kregen in totaal om en bij de 11.000 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.