Tot vier jaar cel voor 40 inbraken en diefstallen in onder meer Bredene en De Haan

© iStock
Redactie KW

Drie mannen uit Oostende en Bredene zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan 40 inbraken en diefstallen.

Het onderzoek ging eind 2018 van start bij de aanhouding van Oostendenaar Kingskey A. (28) na een reeks inbraken in caravans op camping Kerlinga in Bredene. Hij had spullen bij die hij gestolen had op de plaatselijke kerstmarkt en bekende ook nog drie winkeldiefstallen. De man beweerde dat hij de inbraken gepleegd had op aansturen van Oostendenaar Björn V. (42), die bij sommige feiten ook zelf aanwezig was.

Mountainbike en frituurhapjes

Kingskey A. kwam na vier maanden vrij, maar werd op 18 juli opnieuw opgepakt wegens schending van zijn voorwaarden. Hij had toen ook een busje pepperspray op zak. In het najaar van 2019 konden Kingskey A. en Björn V. gelinkt worden aan een reeks feiten in Bredene en De Haan. Bij enkele feiten was Bredenaar Kenneth A. (31) betrokken. De drie pleegden ook feiten in Oostende, Middelkerke en Brugge. Ze gingen met onder meer werkgereedschap, een mountainbike en frituurhapjes aan de haal.

Drank- en drugsverslaving

“Mijn cliënt was dakloos en kampte met een drank- en drugsverslaving”, pleitte de advocaat van Kingskey A. Hij vroeg probatievoorwaarden voor zijn cliënt, maar de rechter had daar dinsdag geen oren naar en veroordeelde de man tot vier jaar effectieve celstraf. Björn V. kreeg drie jaar effectief. Kenneth A., die in december vorig jaar al veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten uit dezelfde periode, kreeg bijkomend zes maanden cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier