In totaal moesten Foad D. en Ismael F. zich verantwoorden voor zes inbraken, twee diefstallen en een poging tot diefstal. Vooral in de nacht van 30 september op 1 oktober pleegden ze samen met twee minderjarigen een reeks feiten in Oostende. Uit woningen en wagens stalen ze onder andere laptops en gsm's, maar ook kauwgom en zelfs een wasmand met polo's.

Foad D. beweerde tevergeefs dat hij ook nog minderjarig was. Bij het afnemen van een botscan zorgde hij voor behoorlijk wat tumult in het AZ Sint-Jan. Bovendien trapte de jonge Marokkaan ook een raam van een politiecombi in. Voor D. en F., die alle feiten ontkende, werd door het openbaar ministerie 30 maanden effectieve celstraf gevorderd.

Nog voor de rooftocht in Oostende was één van hun kompanen al aangehouden. Ameini A. werd daardoor enkel vervolgd voor de feiten van eind september. De jongeman beweerde dat hij door de andere beklaagden gedwongen werd om een inbraak in Brugge te plegen. A. werd voor zijn rol in de zaak veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Alle beklaagden willen na hun straf terugkeren naar hun familie in Spanje. De rechter vroeg zich op de vorige zitting daarom af waarom de jonge Marokkanen überhaupt naar België afzakten. "We wilden jullie mooie kust zien", was het frappante antwoord.

(BELGA)

In totaal moesten Foad D. en Ismael F. zich verantwoorden voor zes inbraken, twee diefstallen en een poging tot diefstal. Vooral in de nacht van 30 september op 1 oktober pleegden ze samen met twee minderjarigen een reeks feiten in Oostende. Uit woningen en wagens stalen ze onder andere laptops en gsm's, maar ook kauwgom en zelfs een wasmand met polo's.Foad D. beweerde tevergeefs dat hij ook nog minderjarig was. Bij het afnemen van een botscan zorgde hij voor behoorlijk wat tumult in het AZ Sint-Jan. Bovendien trapte de jonge Marokkaan ook een raam van een politiecombi in. Voor D. en F., die alle feiten ontkende, werd door het openbaar ministerie 30 maanden effectieve celstraf gevorderd.Nog voor de rooftocht in Oostende was één van hun kompanen al aangehouden. Ameini A. werd daardoor enkel vervolgd voor de feiten van eind september. De jongeman beweerde dat hij door de andere beklaagden gedwongen werd om een inbraak in Brugge te plegen. A. werd voor zijn rol in de zaak veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.Alle beklaagden willen na hun straf terugkeren naar hun familie in Spanje. De rechter vroeg zich op de vorige zitting daarom af waarom de jonge Marokkanen überhaupt naar België afzakten. "We wilden jullie mooie kust zien", was het frappante antwoord.(BELGA)