Tot twee jaar cel voor duo voor reeks autodiefstallen

© Getty Images
Redactie KW

Twee dertigers uit Roeselare zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 18 maanden tot 2 jaar voor een reeks autodiefstallen in het najaar van 2019. Beiden waren niet aan hun proefstuk toe. Eén van hen zit al 6 maanden in voorhechtenis en verbleef in totaal al 7 jaar in de cel.

Op 20 november 2019 kon Kristof V. (37) in Blankenberge in een gestolen Renault Traffic opgepakt worden. De bestelwagen bleek in de nacht van 14 op 15 november bij Pattyn Trailers in Langemark-Poelkapelle te zijn gestolen. Niet toevallig de huidige woonplaats van Kristof V., die afkomstig is uit Roeselare. Verder onderzoek bracht aan het licht dat V. samen met kompaan Dimitri V. (36) uit Roeselare al sinds september op dievenpad was.

Zo gingen ze er in Izegem vandoor met een Mercedes Sprinter, in Roeselare meteen BMW 520 en een Porsche Cayenne,… Meestal konden de gestolen voertuigenenkele dagen later teruggevonden worden.

Vervoer nodig

“Het was hem niet om de auto’s te doen”, aldus de advocaat van Kristof V., die al zes maanden in voorhechtenis in de cel zit voor de diefstallen. “Hij had gewoon vervoer van punt A naar punt B nodig. Hij was op de dool na zijn vrijlating en zijn relatie liep stuk.” De voorbije 11 jaar verbleef V. door tal van andere veroordelingen al 7 jaar in de gevangenis. “Maar hij wil nu zijn leven heropbouwen met de erfenis van zijn overleden vader”, aldus nog zijn advocaat.”

Zijn kompaan daagde niet op voor de rechter. Aan slachtoffers moeten ze zo’n 4.500 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.