M.A. (43) verorberde het vergiftigde broodje op 21 november 2017 in de gevangenis van Brugge. "Voor iemand die geen heroïne gebruikt is suboxone een zeer gevaarlijk middel", aldus meester Joris Van Maele. "Mijn cliënt is bovendien astmapatiënt en ging buiten westen. Hij is er weken slecht van geweest." De Gentenaar kreeg 1.500 euro schadevergoeding toegewezen.

Dimitri M. (38) bekende dat hij de suboxone in het broodje tonijn mengde. "Maar het was niet zijn idee, iemand anders wilde het slachtoffer een kloot aftrekken", aldus meester Stéphane Heusequin. Die vermoedelijke opdrachtgever Danny A. zou jaloers geweest zijn op de vertrouwensfunctie van het slachtoffer, die in de keuken van het personeel werkte. Zelf ontkent de Bruggeling echter elke betrokkenheid. Zijn advocaat Anthony Mallego wierp op dat Dimitri M. het eveneens niet goed kon vinden met het slachtoffer.

Ook Davy M. (32) en Bjorn V. (41) moesten zich verantwoorden voor hun aandeel in de zaak. V. beweert dat hij gedwongen werd om suboxone te leveren, maar wist naar eigen zeggen niet waarvoor het moest dienen. M. zou de pillen dan weer geplet hebben. Beide beklaagden lieten echter verstek gaan voor hun proces en kregen tien maanden effectieve celstraf. Dimitri M. werd dan weer veroordeeld tot 80 uur werkstraf. Als hij die werkstraf niet of onvolledig uitvoert, hangt hem eveneens tien maanden cel boven het hoofd.

(Belga)

M.A. (43) verorberde het vergiftigde broodje op 21 november 2017 in de gevangenis van Brugge. "Voor iemand die geen heroïne gebruikt is suboxone een zeer gevaarlijk middel", aldus meester Joris Van Maele. "Mijn cliënt is bovendien astmapatiënt en ging buiten westen. Hij is er weken slecht van geweest." De Gentenaar kreeg 1.500 euro schadevergoeding toegewezen. Dimitri M. (38) bekende dat hij de suboxone in het broodje tonijn mengde. "Maar het was niet zijn idee, iemand anders wilde het slachtoffer een kloot aftrekken", aldus meester Stéphane Heusequin. Die vermoedelijke opdrachtgever Danny A. zou jaloers geweest zijn op de vertrouwensfunctie van het slachtoffer, die in de keuken van het personeel werkte. Zelf ontkent de Bruggeling echter elke betrokkenheid. Zijn advocaat Anthony Mallego wierp op dat Dimitri M. het eveneens niet goed kon vinden met het slachtoffer. Ook Davy M. (32) en Bjorn V. (41) moesten zich verantwoorden voor hun aandeel in de zaak. V. beweert dat hij gedwongen werd om suboxone te leveren, maar wist naar eigen zeggen niet waarvoor het moest dienen. M. zou de pillen dan weer geplet hebben. Beide beklaagden lieten echter verstek gaan voor hun proces en kregen tien maanden effectieve celstraf. Dimitri M. werd dan weer veroordeeld tot 80 uur werkstraf. Als hij die werkstraf niet of onvolledig uitvoert, hangt hem eveneens tien maanden cel boven het hoofd.(Belga)