Op 4 januari 2017 werden Sylvana J., Radomir I. (42) en Elisabet M. (41) op heterdaad betrapt in de buurt van een woon- en zorgcentrum in Ardooie. Bij inbraken in vier serviceflats bleken vooral juwelen en een kleine som cash geld gestolen. In eerste instantie beweerden de verdachten dat ze pas een dag in België waren.

Dankzij telefonie-onderzoek kon de bende ook gelinkt worden aan gelijkaardige inbraken in november en december 2016. Bovendien beschreef een getuige van de feiten in Wevelgemde daders als zigeunertypes en behoren de beklaagden effectief tot de Roma. Ze sloegen onder andere in Diksmuide, Gistel en Wingene hun slag. Vooral bij de inbraken in Knokke-Heist en Lichtervelde werden dure juwelen gestolen. In totaal werden schadevergoedingen van ruim 200.000 euro uitgesproken.

Na ongeveer twee maanden voorhechtenis mochten de drie beklaagden op borgtocht de gevangenis verlaten. Radomir I. en Elisabet M. kwamen niet opdagen voor hun proces en werden bij verstek tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

Sylvana R. kwam voor het grootste aantal feiten in aanmerking. Bovendien werd ze eerder in het Duitse Hamburg en het Franse Bayonne al veroordeeld voor diefstallen. Het OM vorderde 37 maanden cel, maar de verdediging drong aan op een mildere straf. Volgens haar advocaat pleegden ze de feiten uit geldnood. De rechter veroordeelde R. uiteindelijk tot drie jaar effectieve gevangenisstraf.

(BELGA)

Op 4 januari 2017 werden Sylvana J., Radomir I. (42) en Elisabet M. (41) op heterdaad betrapt in de buurt van een woon- en zorgcentrum in Ardooie. Bij inbraken in vier serviceflats bleken vooral juwelen en een kleine som cash geld gestolen. In eerste instantie beweerden de verdachten dat ze pas een dag in België waren.Dankzij telefonie-onderzoek kon de bende ook gelinkt worden aan gelijkaardige inbraken in november en december 2016. Bovendien beschreef een getuige van de feiten in Wevelgemde daders als zigeunertypes en behoren de beklaagden effectief tot de Roma. Ze sloegen onder andere in Diksmuide, Gistel en Wingene hun slag. Vooral bij de inbraken in Knokke-Heist en Lichtervelde werden dure juwelen gestolen. In totaal werden schadevergoedingen van ruim 200.000 euro uitgesproken.Na ongeveer twee maanden voorhechtenis mochten de drie beklaagden op borgtocht de gevangenis verlaten. Radomir I. en Elisabet M. kwamen niet opdagen voor hun proces en werden bij verstek tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld.Sylvana R. kwam voor het grootste aantal feiten in aanmerking. Bovendien werd ze eerder in het Duitse Hamburg en het Franse Bayonne al veroordeeld voor diefstallen. Het OM vorderde 37 maanden cel, maar de verdediging drong aan op een mildere straf. Volgens haar advocaat pleegden ze de feiten uit geldnood. De rechter veroordeelde R. uiteindelijk tot drie jaar effectieve gevangenisstraf.(BELGA)