Tot drie jaar cel voor dievenduo dat winkelpersoneel met whiskyflessen bekogelde

© iStock
Redactie KW

Twee Georgiërs hebben in de Brugse rechtbank tot drie jaar celstraf gekregen voor een hele reeks diefstallen in supermarkten.

Op 21 maart werden Tornike D. (29) en Giorgi G. (29) op heterdaad betrapt in de Carrefour in Beernem. Een winkelbediende zag een van hen de zaak verlaten via de ingang terwijl zijn kompaan zonder te betalen de kassa probeerde te passeren. De twee sloegen op de vlucht en gooiden daarbij twee gestolen flessen whisky naar de bediende. De toegesnelde uitbaatster kreeg een duw.

Dankzij omstanders konden de twee worden geklist. De politie trof in hun Audi A4 heel wat gestolen spullen aan, waaronder 57 pakjes kauwgom, dertien flessen whisky en zeven pakken tabak.

Whisky en champagne

Onderzoek wees uit dat de twee eerder die maand ook al hadden toegeslagen in supermarkten in onder meer Pittem, Aalter, De Pinte, Rotselaar, Malmédy en Stavelot. Ze hadden het vooral gemunt op whisky en champagne.

D. kon gelinkt worden aan 23 diefstallen en kreeg drie jaar cel, de helft met uitstel. Zijn kompaan kreeg twee jaar celstraf met uitstel voor zeventien feiten. Hun Audi werd verbeurd verklaard. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier