Tot drie jaar cel voor diefstallen in ontbijtzalen van hotels in Brugge

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft donderdag een 34-jarige Cubaan bij verstek veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor tien diefstallen in hotels. Ook drie kompanen uit Peru kregen effectieve gevangenisstraffen. In ontbijtzalen van hotels had de bende het gemunt op handtassen.

Op 12 mei 2017 probeerde de Cubaan samen met zijn kompaan Rodolfo C.L. (39) een handtas te stelen in het Leonardo Hotel in Brugge. Een Braziliaanse vrouw kreeg de diefstal in de gaten, waarop wat duw- en trekwerk ontstond. De verdachten sloegen op de vlucht in een grijze Renault met Franse nummerplaat. Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning kon het voertuig op 23 mei 2017 onderschept worden in Schaarbeek. In totaal komt de bende in aanmerking voor tien diefstallen, onder andere in Gent, Brugge en Mechelen.

Drie beklaagden lieten verstek gaan voor het proces. Juan Q.P. trad slechts enkele keren op als chauffeur en kreeg daarvoor een jaar cel. Wilder Q.Y. werd voor meerdere diefstallen tot twee jaar cel veroordeeld. José G.R. kon als enige beklaagde nooit ingerekend worden. In het buitenland liep de Cubaan al twaalf veroordelingen op. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

De advocate van Rodolfo C.L. drong tevergeefs aan op een straf met uitstel. Volgens de verdediging stond de Peruviaan slechts op de uitkijk tijdens de schermutseling in Brugge. C.L. werd uiteindelijk tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier