Het slachtoffer wandelde die avond met een vriend in de uitgaansbuurt. Plots kreeg hij het aan de stok met Behdad D. (27) uit Roeselare, die hem uit het niets aanviel. Hij kreeg flink wat klappen en viel op de grond. Ook Dylan V.H. (24) mengde zich in een dronken bui in het gevecht. Hij stormde uit de Grand Bazaar om zijn vriend te helpen. Samen bleven ze op het hoofd van het slachtoffer schoppen, zelfs toen hij al op de grond lag. Een vriend van het slachtoffer kon de politie bellen en dankzij camerabeelden kon het duo vrij snel in de boeien geslagen worden.

Op vandaag zitten ze nog altijd in de cel. Voor de rechter drukten ze hun spijt uit. "Ik ben geen gewelddadig persoon, alleen als ik gedronken heb ben ik agressief", zei Behdad. Hij liep al verschillende veroordelingen voor opzettelijke slagen en verwondingen op. De rechter kende geen genade meer en bedacht hem met dertig maanden effectieve celstraf en een boete van 1.800 euro. "Ik was dronken en heb één minuut de controle verloren toen ik zag dat mijn vriend ruzie op straat had", zei Dylan. Hij heeft nog een blanco strafregister. Hij kwam er met twee jaar cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 600 euro vanaf. Hij moet zich laten begeleiden.

Tijd in coma

Het slachtoffer lag een tijdje in coma en revalideert nog altijd van zijn zware letsels in het revalidatiecentrum in Oostende. De rechter kende hem een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro toe. Een dokter moet hem verder onderzoeken. Op basis van dat verslag zal de definitieve schadevergoeding bepaald worden. Zijn vriendin krijgt een voorlopige schadevergoeding van 1.850 euro. Zij rijdt dagelijks naar het revalidatiecentrum in Oostende om hem te helpen. Het koppel zou net gaan samenwonen. Zijn ouders kende de rechter een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro toe.

(LSi)