De bal ging aan het rollen dankzij een noodoproep bij de politie voor een visrestaurant in Ingelmunster. De agenten repten zich naar de winkel, maar daar troffen ze geen persoon in nood aan, maar wel de resten van een wietplantage. In het gebouw was ook een man uit Kortrijk en een Meulebekenaar aanwezig. Er werd een onderzoek gestart en al gauw kwamen de speurders terecht bij een leegstaande feestzaal in Sint-Denijs. Daar ontdekten ze 1.280 cannabisplanten. De twee beklaagden zouden al maanden drugs gekweekt hebben in opdracht van een Nederlandse coffeeshopuitbater.

De Kortrijkse strafrechter veroordeelde de man uit Kortrijk tot een celstraf van vijftien maanden met uitstel, waarvan tien maanden effectief. Tijdens het proces beweerde hij dat hij slechts op de verkeerde plaats op het verkeerde moment was, maar daar volgde de rechter hem niet in. De beklaagde uit Meulebeke werd veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan twintig maanden effectief, en een verbeurdverklaring van 35.000 euro. De Nederlandse opdrachtgever werd bij verstek veroordeeld tot dezelfde straf als de tweede beklaagde. Aan distributienetbeheerder Gaselwest moet het trio ook 36.991 euro terugbetalen.

(BELGA)

De bal ging aan het rollen dankzij een noodoproep bij de politie voor een visrestaurant in Ingelmunster. De agenten repten zich naar de winkel, maar daar troffen ze geen persoon in nood aan, maar wel de resten van een wietplantage. In het gebouw was ook een man uit Kortrijk en een Meulebekenaar aanwezig. Er werd een onderzoek gestart en al gauw kwamen de speurders terecht bij een leegstaande feestzaal in Sint-Denijs. Daar ontdekten ze 1.280 cannabisplanten. De twee beklaagden zouden al maanden drugs gekweekt hebben in opdracht van een Nederlandse coffeeshopuitbater. De Kortrijkse strafrechter veroordeelde de man uit Kortrijk tot een celstraf van vijftien maanden met uitstel, waarvan tien maanden effectief. Tijdens het proces beweerde hij dat hij slechts op de verkeerde plaats op het verkeerde moment was, maar daar volgde de rechter hem niet in. De beklaagde uit Meulebeke werd veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan twintig maanden effectief, en een verbeurdverklaring van 35.000 euro. De Nederlandse opdrachtgever werd bij verstek veroordeeld tot dezelfde straf als de tweede beklaagde. Aan distributienetbeheerder Gaselwest moet het trio ook 36.991 euro terugbetalen.(BELGA)