Tot dertig maanden cel voor Dreamlandbende

Redactie KW

Vijf leden van een bende dieven uit de Brusselse regio die het op vestigingen van Dreamland hadden gemunt, zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen van 15 tot 30 maanden en boetes van 800 tot 1.600 euro. Ze liepen tegen de lamp bij Dreamland in Kuurne.

Joseph V. (63) en zijn kompaan Bernard H. (51) zakten op 13 september vorig jaar samen met de 31-jarige zoon van V. naar onze regio af. “Om een abonnement van KV Kortrijk te kopen“, vertelde zoon Morgan V. “Mijn pa en een vriend van hem gingen mee. Bijna op onze bestemming vroegen ze me om nog even te stoppen bij AS Adventure in Harelbeke. Wist ik veel dat de twee jassen en schoenen waar ze even later mee kwamen aandraven, eigenlijk gepikt waren. En toen ik hen van daaruit naar Dreamland in Kuurne bracht, wist ik evenmin wat hun bedoeling was.”

In Kuurne liep het duo tegen de lamp. Ze werden herkend dankzij bewakingsbeelden uit andere vestigingen. De twee sloegen, soms vergezeld van twee anderen, toe in tien Dreamlandwinkels in heel Vlaanderen. Ze gingen aan de haal met tientallen tablets, iPods, spelconsoles en bijna 100 Kipling-rugzakken. De zoon van V. moet een werkstraf van 150 uren uitvoeren. Aan Dreamland moeten de vijf een schadevergoeding van ruim 9.000 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.