Op 4 maart vorig jaar zag de bestuurder van een Audi S3 op de E40 in Gistel hoe een Audi A6 naast hem kwam rijden. De inzittenden zwaaiden met iets dat leek op een politiebadge waarop het slachtoffer zich op de pechstrook parkeerde. De mannen vroegen het slachtoffer om uit te stappen en zijn handen op de vangrail te leggen. Vervolgens reed één van hen weg met zijn wagen. Onderzoek wees uit dat de broers James (25) en Johnny H. (29) samen met hun neef Edward (43) hun slachtoffer al vanaf Mannekensvere achtervolgd hadden. Samen met de Ier Miles M. (38) en Henry P. (23) uit Wales konden de drie ook aan diverse inbraken in dezelfde periode in het Antwerpse gelinkt worden.

Onder andere in Schelle en Schilde drongen ze woningen binnen en in een Brantano-filiaal in Gent gingen ze er vandoor met een paar schoenen en kledij. James H. is altijd blijven ontkennen dat hij zich tijdens de carjacking uitgaf voor agent. "Mijn cliënt vroeg het slachtoffer om zijn wagen te verlaten. Hij gebruikte het woord 'please', maar het slachtoffer moet 'police' verstaan hebben. Er was sprake van een misverstand", aldus advocate Mieke Byttebier. James H., Edward H. en Miles M. kregen donderdag 37 maanden effectieve celstraf opgelegd. Henry P. en Johnny H. kwamen weg met 30 maanden cel. Voor drie voertuiginbraken in Kontich werden ze vrijgesproken.

(AFr)

Op 4 maart vorig jaar zag de bestuurder van een Audi S3 op de E40 in Gistel hoe een Audi A6 naast hem kwam rijden. De inzittenden zwaaiden met iets dat leek op een politiebadge waarop het slachtoffer zich op de pechstrook parkeerde. De mannen vroegen het slachtoffer om uit te stappen en zijn handen op de vangrail te leggen. Vervolgens reed één van hen weg met zijn wagen. Onderzoek wees uit dat de broers James (25) en Johnny H. (29) samen met hun neef Edward (43) hun slachtoffer al vanaf Mannekensvere achtervolgd hadden. Samen met de Ier Miles M. (38) en Henry P. (23) uit Wales konden de drie ook aan diverse inbraken in dezelfde periode in het Antwerpse gelinkt worden. Onder andere in Schelle en Schilde drongen ze woningen binnen en in een Brantano-filiaal in Gent gingen ze er vandoor met een paar schoenen en kledij. James H. is altijd blijven ontkennen dat hij zich tijdens de carjacking uitgaf voor agent. "Mijn cliënt vroeg het slachtoffer om zijn wagen te verlaten. Hij gebruikte het woord 'please', maar het slachtoffer moet 'police' verstaan hebben. Er was sprake van een misverstand", aldus advocate Mieke Byttebier. James H., Edward H. en Miles M. kregen donderdag 37 maanden effectieve celstraf opgelegd. Henry P. en Johnny H. kwamen weg met 30 maanden cel. Voor drie voertuiginbraken in Kontich werden ze vrijgesproken. (AFr)