Tot 35 maanden cel voor overval op gokkantoor in Meense Barakken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vier twintigers uit Ronse en Moeskroen zijn veroordeeld tot celstraffen van 2 jaar tot 35 maanden voor een overval op gokkantoor Ladbrokes op de Barakken in Menen.

Op zondagavond reden Abou-Bakary B. (24), Mohamed El H. (24), Farid B. (32) en Jason V.C. (25) met een gestolen Volvo naar gokkantoor Ladbrokes langs de Moeskroenstraat in Menen. Twee van hen stapten uit de wagen en bedreigden de poetsvrouw met een wapen. Ze eisten de code maar omdat de vrouw die schuldig moest blijven, dropen ze opnieuw af. Ondertussen was de politie al gealarmeerd en kwam het tot een plotse confrontatie. De daders probeerden te vluchten door over het voetpad te rijden. Ze raakten daarbij een parkeer- en snoepautomaat.

Twee agenten losten een waarschuwingsschot maar toen de overvallers opnieuw aanstalten maakten om weg te rijden volgden nog drie schoten. Mohamed El H. zat achter het stuur en werd door een kogel in het been geraakt. Hij kreeg met 35 maanden cel, waarvan de helft effectief, de zwaarste straf. Abou-Bakary B. liep 34 maanden cel op, Jason V. twee jaar. Een vierde overvaller kwam er met 250 uren werkstraf vanaf.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier